skip to Main Content

12 november

donderdag van 20:00 tot en met 22:00

Cursussen

Cursus: de lessen van Yuval Harari – avond

UPDATE: de cursus is overtekend. We werken met een wachtlijst.

Welke richting gaat het op met de mens? In deze cursus gaan drie predikanten met deze vraag aan de slag aan de hand van de bestsellers van Yuval Noah Harari. Esther de Paauw en Jilles de Klerk van de Protestantse Kerk in Wassenaar en Tom Mikkers van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar bespreken en duiden de boeken.

Yuval Noah Harari is auteur van Sapiens, Homo Deus, en 21 lessen voor de 21ste eeuw, bestsellers over de mens en de mensheid. Yuval Harari beschrijft de wereld zoals deze zich vanaf de schepping heeft ontwikkeld en met de kennis van het verleden schetst hij ook een mogelijke toekomst voor de mensheid. Volgens hem is er, juist in tijden van onzekerheid en opeenvolgende technologische veranderingen, behoefte aan mensen die ons een blik gunnen op de wereld, zoals deze er mogelijk in 2050 of 2100 zal uitzien.

Opzet

In deze bijeenkomsten gaan de Wassenaarse predikanten Jilles de Klerk, Esther de Paauw en Tom Mikkers aan het werk met de boeken van Harari. In elke bijeenkomst wordt één boek besproken. In hoeverre verschilt het werk van Bijbelse teksten over de aard van de mens en het lot van de mensheid? Er is zowel een middag als een avondgroep.  Opgave verplicht via secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl.

Donderdag 1 oktober: Sapiens – met inleiding door Jilles de Klerk

Donderdag 29 oktober: Homo Deus – met inleiding door Esther de Paauw 

Donderdag 12 november: 21 lessen voor de mensheid – met inleiding door Tom Mikkers 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken