skip to Main Content

19 april

zondag vanaf 10:30

Bezinning

Elly den Herder: Zingeving in de ouderdom

Bezinningssamenkomst met Elly den Herder, met muziek van Frank den Herder. 

Elly den Herder:  “Als ik mensen vraag naar de zin van het leven, dan vertellen ze vaak hun levensverhaal. Het is een boeiend proces om levensthema’s met thema’s uit de literatuur of uit de Bijbel te verbinden. Luisteren zie ik als mijn belangrijkste roeping. Als mensen zich verbaal niet meer kunnen uiten dan probeer ik op andere manieren aan te sluiten, zoals met muziek. Soms vertellen mensen dan onverwacht toch iets over hun leven. In deze lezing ga ik in op betekenis en zingeving in de laatste levensfase. Ook zal ik voorbeelden uit de praktijk geven. Mijn lezing wordt muzikaal geïllustreerd met pianomuziek van Debussy, Chopin en ….. een nieuwe compositie van Frank den Herder.

Elly den Herder-Michielsen is onder meer werkzaam als geestelijk verzorger in woonzorgcentrum Duinstede. Zij studeerde klinische psychologie, vervolgens theologie en geestelijke verzorging. Zij deed onderzoek naar de toepassing van muziek in de geestelijke verzorging.

Frank den Herder is pianist, cellist en componist. Tot zijn pensioen in 2018, was hij als pianist werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium. Hij treedt in diverse combinaties op en heeft een eigen lespraktijk in zijn woonplaats Voorschoten. Als componist is hij aangesloten bij Somextro, een verband van hedendaagse componisten die hun werk aan elkaar presenteren.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken