Skip to content
Laat theatermakers nu stralen in de kerk

Stand up filosofe Laura van Dolron trad op 18 augustus 2020 op in het kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB in Wassenaar. Het was onze manier om aandacht te vragen voor de culturele sector in deze Corona-tijd: door een theatermaker te steunen. Hoe mooi zou het zijn als meer kerken een theatermaker steunen en hem of haar een podium geven.  Adopteer een artiest.Eigenlijk is dat heel logisch dat kerken dit doen. Want kerk en theater zijn familie van elkaar. Dus kerken….adopteer een artiest.

Kerk en theater zijn familie

Theater ontstond ooit in de kerk. Lange tijd was de kerk het enige theater met Bijbelse verhalen, verhalen over heiligen. Buiten de kerk was er straattheater of speelde men vanaf een kar. Uiteindelijk gingen kerk en theater ieder hun eigen weg. De relatie tussen de twee werelden was ook niet altijd even harmonieus. Tot op de dag van vandaag werkt dit door in dát wat in het theater over de kerk wordt gezegd, en wat men in de kerk beweert over het theater. Zoals familieleden over elkaar kunnen praten soms…totdat het erop aankomt.

 

Inkomsten veilig stellen

De Corona-crisis is een grote klap voor de theatermakers. Nu kunnen kerkgebouwen een veilige haven zijn voor theatermakers. In ons kerkgebouw boekten we daarom een optreden van stand up filosofe Laura van Dolron. Maar we kunnen ook bemiddelen als je als kerk een theatermaker concreet wilt steunen, en hem of haar een podium wil bieden. Met name voor jonge talentvolle theatermakers is deze crisis een ramp. Zij hebben nog niets kunnen opbouwen. Kerken kunnen hen helpen door hen te boeken en hen in de kerk te laten optreden. Adopteer een artiest. Zo voorkomen we dat zij zonder inkomsten thuis zitten. Heb je hulp nodig bij het vinden van een theatermaker? Neem dan contact op met Tom Mikkers.  Op 1 september treedt Laura van Dolron nog een keer op in Wassenaar. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Wij bevelen aan

Unieke talenten die alledrie de Theaterschool Zone 1830 volgden:

Luuk Ransijn

Maakt prachtige liedjes en conferences, zeer geëngageerd, met name ook over zijn coming out.

 

Elaine Hakkaart 

Elaine is een jonge singer-songwriter.

 

Beth & Flo

Zij zijn bezig met een eigen theaterprogramma. Zij willen cabaret gaan maken, en zijn allebei klassiek pianistes.

credits foto: CODYody

Back To Top
Zoeken