skip to Main Content
Agenda
Wat komen gaat, Feestdagen

Rondom Pasen

Het jaarthema zinnen zoeken is een mooie reden om tijdens de diensten in de paastijd aan de slag te gaan met gewone woorden, die we vaak tussen neus en lippen door zeggen, maar waar toch een hele wereld achter zit. Alleen met Goede Vrijdag laten we de taal de taal. Dan zijn we stil. Dan luisteren en kijken we om ons heen. Deze week kun je zien als een Netflixserie. Alle afleveringen staan op zichzelf. Je kunt ervoor kiezen om alleen bij het begin te zijn, of alleen het einde te aanschouwen. Onze tip: onderga alle diensten en laten we samen in de paasweek zoeken naar woorden om het leven te doorgronden.

9 april Witte Donderdag – de kracht van samen  Het gejuich van Palmpasen is verstomd. Jezus breekt voor de laatste keer met zijn vrienden het brood. De wijn gaat rond. Het verraad hangt in de lucht. In een kleine, intieme dienst staan we stil bij dit avondmaal. Samen volhouden tot het bittere eind is soms ingewikkeld. De kracht van samen: met brood en wijn vertellen we dit verhaal. Voorganger is ds. Tom Mikkers – aanvang 19.30 uur.

10 april Goede Vrijdag – de zin van zoeken  Soms gebeuren er in een mensenleven dingen, die we niet met woorden kunnen vatten. Het jaarthema ‘zinnen zoeken’ is in deze dienst even niet aan de orde. Het gaat nu om de zin van zoeken. Lijden en sterven van Jezus staan centraal. En hoe we ons eigen kruis dragen. Met muziek, stilte en beeld mijmeren we over Golgotha en alles wat daar gebeurde. Voorganger is ds. Tom Mikkers – aanvang 19.30 uur.

12 april Pasen – het laatste woord is aan het leven  De kerk is versierd. Het ontbijt staat klaar. Tijdens de dienst kunnen de kinderen paaseieren zoeken. Het leven van Jezus gaat verder. Zo eindigt het verhaal. Zo begint de eerste dag. Maar alles is nu anders dan we ooit voor mogelijk hadden kunnen houden. Omdat we dit jaar zinnen zoeken is met Pasen het laatste woord aan het leven. Deze dienst is ook een familiedienst, dat wil zeggen dat er speciale aandacht is voor de kinderen. Voorganger is ds. Tom Mikkers.

Rondom Hemelvaart

3 mei  Hagenpreek  Het is een goede gewoonte om ieder jaar in de zomermaanden een buitendienst te houden in de tuin van De Burcht, een zogenaamde Hagenpreek. Het is altijd bijzonder om te midden van dat prachtige groen (en hopelijk met een stralende zon) een goed bezochte, ongedwongen dienst te vieren onder leiding van ds. Tom Mikkers. Aanvang 10.30 uur, in de tuin van De Burcht, Jonkerlaan 90.

Back To Top
×Close search
Zoeken