Ga naar hoofdinhoud
Agenda
Wat komen gaat, Mannenclub

Het begon met de invoering van de vrije zaterdag in 1961. Op initiatief van de toenmalige predikant werden op zaterdag lezingen georganiseerd voor mannen. De lijst van sprekers door de jaren heen is indrukwekkend. Onder meer diplomaten, kunstenaars en wetenschappers kwamen hun verhaal vertellen bij de Wassenaarse mannenclub van de Vrijzinnigen NPB. Ook dit seizoen zijn bekende en bijzondere Nederlanders te gast bij de mannenclub. De bijeenkomsten worden in de regel gehouden in de achterzaal van Lange Kerkdam 46, en beginnen om 10.30 uur.  De mannenclub is toegankelijk voor leden ervan.

Belangstelling voor het lidmaatschap van de Mannenclub?

Voor het bijwonen van de bijeenkomsten van de Mannenclub is lidmaatschap hiervan een vereiste, mede om de vergoedingen voor de sprekers te kunnen bekostigen. Lid of donateur zijn van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar is echter geen vereiste. Bij belangstelling kunt u contact opnemen met: jan.h.huizenga@gmail.com.

Programma 2022-2023

Tot onze vreugde hebben wederom op hun gebied gezaghebbende sprekers zich bereid verklaard om voor het komende seizoen een lezing te geven en aansluitend met de leden van de Mannenclub in discussie te gaan. De bijeenkomsten worden gehouden op zaterdagochtenden in het kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB te Wassenaar, Lange Kerkdam 46 en beginnen om stipt 10.30 uur en eindigen om ca 12.15.

  • 15 oktober:     Prof. Dr. G.J. Oostindie, em. hoogleraar Koloniale en postkoloniale Geschiedenis Universiteit Leiden. “Het koloniale verleden en het Nederlandse zelfbeeld”.
  • 19 november: Drs. B.O.J.R. Glaubitz, historicus en oud-diplomaat, auteur van  het boek “Vervaagde Grenzen” uitgever  Prometheus Amsterdam. “Vervaagde grenzen, een blik achter het gordijn van  een voorgoed verdwenen Europa”.
  • 17 december:  Prof. Dr. Marcel Levi, internist, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk  Onderzoek (NWO), voormalig voorzitter Raad van Bestuur van de University College London Hospitals en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC), auteur van diverse boeken en vele columns. “Marktwerking in de geneeskunde: zegen of zorg?”
  • 21 januari:  Dr. Marieke van Delft, boekhistoricus, oud-conservator Oude Drukken van de Koninklijke Bibliotheek, Nationale Bibliotheek van Nederland in Den Haag“Reizen door de Republiek rond 1650”. N.B. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle leden/donateurs/belangstellenden van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar.
  • 18 februari:  Prof. Dr. R. (Rob) de Wijk, oprichter van het “Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCCS)”, hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Faculteit Governance and Global Affairs, Universiteit Leiden. “De Slag om Europa”.
  •  18 maart: Robbert van Lanschot, oud-diplomaat in Moskou, Soedan, Ethiopië en Oost-Congo (Goma), schrijver van o.a. de boeken “De tand van de Profeet” en “Café Mogadishu”“Relieken van de Profeet Mohammed”.

Organisatieteam: Drs. F.H. Fockema Andreae, Dr. F.W.C. Hogewind, Ing. J.H. Huizenga, Prof. Dr. Ir. L.A. Peletier,  Dr. B.J. Potter van Loon,  Ir. W. Ruinen, Drs. D. Vriesendorp.                                                      

Geen evenementen gevonden!
Back To Top
Zoeken