skip to Main Content
Agenda
Kunst in de kerk

Op dit moment is in de kerk een expositie te zien van het werk van Sebastiaan Split.

Sebastiaan Split

Op 1 maart begon de nieuwe expositie: Licht Kust Wolk van Sebastiaan Split. Omdat niet lang daarna de lock down aan de orde was is deze tentoonstelling verlengd en nog steeds te zien in ons kerkgebouw.

Inspiratie

Voor Sebastiaan Spit zijn wolken een onuitputtelijke bron van inspiratie, al vanaf 1995 schildert hij voornamelijk lucht en wolken. Hij voelt zich daarmee verwant met de landschapschilders vanaf de 17eeeuw tot en met de Haagse school en de kunstenaarskolonies uit de 19eeeuw langs de Nederlandse kust. ‘De ontwikkeling van abstractie is met de wolk begonnen’, aldus Spit, wijzend op de enorme wolkenpartijen in de schilderijen van Jacob van Ruysdael uit de 17eeeuw en Constable in de 19eeeuw. Wolken drijven voorbij en veranderen continu van vorm. De zon speelt daarbij een grote rol, want zij zorgt voor de kleur van de wolk. Tijdens zomerdagen met een blauwe lucht zijn wolken oogverblindend wit, maar op andere dagen zijn ze grijs of zwart, rood, oranje of groen. De kleuren, samen met de vormen van de wolken leveren prachtige spektakels op in de lucht.

Luchten boven Den Haag

Sebastiaan Spit schildert deze luchtspektakels en vanaf 2014 zijn dat de luchten boven Den Haag en de Scheveningse kust. Deze worden steeds kleuriger geschilderd, van doorschijnend gracieus naar pasteus en massief. En van grijs en zwaar naar lichtgeel en veelvormig.

Sebastiaan Spit
Zelf aan de slag, Fotokring

Wil je met  een ander oog te kijken naar de wereld, en dit vastleggen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen met de fotokring. Stuur een mailtje aan de secretaris van het bestuur.

Recent werk van de Fotokring gemaakt in de Hortus Botanicus in Leiden en in Museum Voorlinden in Wassenaar.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken