Skip to content
Ons kerkgebouw
Lange Kerkdam 46

Vijf jaar na de oprichting van de ‘afdeling Wassenaar van de Nederlandsche Protestantenbond’ werd het eigen kerkgebouw aan de Lange Kerkdam 46 in gebruik genomen. Het gebouw bood plaats aan 165 mensen en had een balkon waarop het orgel was geplaatst. Boven de preekstoel hing een bord met de tekst ‘Eenheid in het nodige, vrijheid in het onzekere, in alles de liefde’.

In de tweede helft van de jaren zestig van de vorige eeuw werden de problemen met tocht en vocht zo groot, dat besloten werd tot herbouw.

Op 21 juni 1969 vond de opening van het kerkgebouw plaats. Met de verbouwing van de achterzaal in 2018 en de vervanging van het meubilair is het gebouw weer bij de tijd. Het is geschikt voor multifunctioneel gebruik en voor bijeenkomsten van gezelschappen tot ongeveer 150 personen. Zowel de kerkzaal als de achterzaal beschikken over beeld- en geluidsapparatuur. Ook is er een kleine keuken in de kerk aanwezig. Hier vindt u meer informatie over verhuur.

Onze Kerktuin

Rondom het kerkgebouw is in de afgelopen jaren een bijzondere tuin ontstaan met planten die in de Bijbel genoemd worden of op één of andere manier een rol spelen in de christelijke flora. Mensen kunnen aan de hand van de brochure van de tuin zelf op onderzoek, of zij kunnen een rondleiding vragen bij Hanneke Kastelein.

De tuin wordt onderhouden door enkele betrokken leden. Wil je meedoen? Meld je aan bij Hanneke Kastelein. Haar gegevens vind je hier. En laat je alvast inspireren op de site van de kerktuin.

Bibliotheek

Enkele jaren geleden is er gestart met het opbouwen van een door de beperkte ruimte heel bescheiden bibliotheek op religieus historisch gebied. De meeste boeken zijn afkomstig van diverse bazars of door leden geschonken. De belangrijkste godsdiensten zijn vertegenwoordigd en ook een groot aantal exemplaren van de hand van predikanten en sprekers die ons bezocht hebben zijn hier te vinden. Van de verzameling kan gebruik gemaakt worden door de leden en donateurs. Iedere zondagochtend na de dienst en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen boeken worden geleend. 

Back To Top
Zoeken