Skip to content
kun je leven in het nu
Kun je leven in het nu?

Als je het leven als een last ervaart en je troebel gaat zien, dan kun je dat kind zijn wel vergeten. Iedere dag als avontuur zien wordt dan onmogelijk – Jaap Marinus

Hoe kun je weer worden als een kind en leven in het nu? Op 20 februari ging ds. Jaap Marinus voor. Hij is vrijzinnig voorganger in Lunteren en start komende maand als remonstrants predikant in Arnhem. Aan de hand van Bijbelteksten zoals 1 Korinthe 13, Mt 6: 19-34 (gedeelte uit de Bergrede) en de filosofie van Eckhart Tolle besprak Jaap Marinus de mogelijkheid om je gedachten stop te zetten en zo echt in het nu te leven. De teksten zijn voor Jaap Marinus puzzelstukjes die in elkaar passen waardoor hij nieuwe inzichten op het spoor komt, die hij daarvoor niet ontdekte in boekjes over levensvreugde. Met kleine stapjes raken we vervreemd van een oorspronkelijke manier van leven die in onze kindertijd zo vanzelfsprekend is.  We vluchten in ons hoofd en in onze mobiele telefoon.

Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt – John Lennon

Luister terug

De dienst begint vanaf 12 minuten en 9 seconden

Meer Eckhart Tolle

In deze dienst ging Jaap Marinus in op het veelgelezen en veelbesproken werk van Eckhart Tolle. Wat zegt Eckhart Tolle over het stop zetten van je gedachten?

Vergeet je levenssituatie en schenk aandacht aan je leven. Je levenssituatie bestaat in de tijd. Je leven is nu. Je levenssituatie is stof voor je verstand. Je leven is echt. Hoe meer je op tijd gericht bent, hoe meer je het nu mist. Eckhart Tolle

Muziek

Hero de Boer verzorgde de live muziek. Hij speelde “Alle Menschen müssen sterben” van Bach en Sonate in Largo van Beethoven.

Bekijk hier de clip van het lied ‘De hemel op het plein’ dat in deze dienst te horen was.

 

Back To Top
Zoeken