Skip to content
Daan Roovers 8 september in Filosofisch Café

Of het nu gaat om het Coronabeleid, de oorlog in Afghanistan of de kabinetsformatie, we worden in beslag genomen door thema’s die nu spelen en het liefst nu om een oplossing vragen. Er is hierdoor nauwelijks tijd voor een doordenking van onze langetermijnvisie. Wat hebben we dan eigenlijk nodig?

Pleidooi voor de lange termijn

Daan Roovers houdt op 8 september in het filosofisch café in Wassenaar een pleidooi voor de lange termijn. Hoe kunnen we ons denken over de lange termijn scherpen? Welke thema’s horen bij de lange termijn? Zijn er filosofen of denkers die ons hierbij kunnen helpen? De avond begint om 20.00 uur. Aanmelden vooraf via aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl

Meer over Daan Roovers

Daan Roovers ging onlangs op NPO Radio 1 in gesprek met Frenk van der Linden. Wat zou zij doen als ze premier zou zijn?

“De politiek in Nederland wordt veel te veel gedomineerd door de korte termijn en het eigenbelang. “Ik volg de politiek al enkele decennia en heb nog nooit zoveel stilstand en pragmatisme gezien. De politiek heeft echt een slap verhaal”, vindt Roovers. Politici staan volgens haar te ver af van “gewone burgers”, de macht ligt te veel in Den Haag en volgens haar had Rutte al lang moeten vetrekken. “Die wil alleen nog maar de langstzittende premier van Nederland zijn.” Beluister en bekijk hier het gesprek terug. 

Back To Top
Zoeken