Skip to content
Een nieuw online boekenprogramma met drie predikanten

Hoe komen we samen deze tijd door? Door alle Corona-maatregelen zijn de avonden langer. Theaters en horeca zijn dicht en inmiddels is er zelfs een avondklok.  De drie Wassenaarse predikanten Esther de Paauw, Jilles de Klerk en Tom Mikkers gaan samen boeken lezen, en u kunt thuis online meekijken en meelezen.

Boekenclub met eigen moment

We maken met elkaar een boekenclub waarin we – met gepaste afstand – toch verbonden blijven. De boekenclub heeft elke twee weken een eigen moment ‘De avonden’. Dan komen de drie predikanten bij elkaar en bespreken de te lezen en gelezen boeken. Deze bijeenkomst is via een livestream vanuit de Messiaskerk in Wassenaar te volgen, of achteraf terug te kijken.

Welk boek wordt het?

Vanuit de Wassenaarse Messiaskerk pitcht elke predikant  een boek dat de anderen zouden moeten lezen. Uiteindelijk maken de drie predikanten een keuze. Dit gesprek waarin de keuze wordt gemaakt, is online te zien via het online kanaal van de Messiaskerk. Natuurlijk is er achteraf een link naar de lokale boekhandel waar het boek gekocht kan worden. Twee weken later komen de drie dominees weer samen. Dan bespreken ze het boek dat ze gelezen hebben, en ze maken weer een nieuwe keuze.

Wanneer?

‘De avonden’ start op maandag 8 februari. Vanaf 20.30 uur is de eerste stream online te bekijken. De link naar de uitzending plaatsen we op deze site en de site van de Protestantse Gemeente Wassenaar. 

‘Ik adem, en ik beweeg, dus ik leef. Is dat duidelijk? Welke beproevingen ook komen, ik leef.’ Hij zoog de borst vol adem en stapte in bed. ‘Het is gezien’, mompelde hij, ‘het is niet onopgemerkt gebleven’. Hij strekte zich uit en viel in een diepe slaap. uit ‘De Avonden’ van Gerard Reve.

Back To Top
Zoeken