Skip to content
De Burcht

De Burcht is een gezellige bewonersgemeenschap van actieve ouderen die zelfstandig thuis wonen. Bewoners zoeken elkaar graag op, beleven samen onder meer culturele en culinaire evenementen, en ondersteunen elkaar waar nodig en gewenst.

In 1958 is de Stichting De Burcht opgericht op initiatief van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar. Er bestaat een warme en ongedwongen verbondenheid met onze geloofsgemeenschap. Zo  zijn er vier keer per jaar speciale diensten in De Burcht voor de bewoners, waaronder met Kerstmis en rondom Hemelvaart. Onze predikant is adviseur van het bestuur, en hij is beschikbaar als geestelijk verzorger voor de bewoners.

Een zonnige dag rond de Burcht

Er zijn 55 appartementen in twee Wassenaarse gebouwen, gelegen aan weerszijde van de Poortlaan. Burcht 1 (Jonkerlaan 90) heeft 41 appartementen en Burcht 2 (Poortlaan 38) heeft er 14. Binnen De Burcht is een aantal diensten georganiseerd, zoals warme maaltijden geleverd door een cateraar en zorg en verzorging via thuiszorgorganisatie Florence. Bewoners zijn vrij om hun maaltijden en zorg in te kopen waar zij dat willen. In het huis worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals diners, filmmiddagen en een themaweek in augustus. Er een ondersteunende receptie en een technische dienst.

Contact algemeen

De Burcht Wassenaar,
Jonkerlaan 90
2242 EX Wassenaar

Tel: 070-515.2255,
Email: receptie@deburchtwassenaar.nl

Wonen in De Burcht?

mevrouw J.C. Meyer – de Vries,
Tel: 070-517.6771,
Email: jc.meyerdevries@tiscali.nl.

Naar de website
Back To Top
Zoeken