Skip to content
‘De grens over’ – ons volledige zomerprogramma

Vakantie naar het buitenland is dit jaar ingewikkeld. Dit jaar hebben we daarom een uitgebreid zomerprogramma georganiseerd en kun je bij ons aan de Lange Kerkdam ‘de grens over’. Doe mee met ons zomerprogramma. Tussen 15 en juli organiseren wekelijks kleinschalige activiteiten waar u van harte welkom bent. Wij ontvangen u graag.

Even naar de kerk op woensdag

Woensdag 15 juli, 22 juli, 29 juli en 5 augustus, van 11.00 – 13.00 uur.  In kerkgebouw en tuin, geen maximaal aantal personen, geen verplichte opgave, geen kosten.

Wil je weer een keertje naar de kerk komen maar deins je nog een beetje terug voor groepsactiviteiten? Dan is dit wellicht een mooie gelegenheid. Kerk en tuin zijn open en de predikant is aanwezig. Opgave niet nodig, wel wordt souplesse gevraagd als er te veel mensen zijn en spreiding nodig is.

Cultureel op maandag

Maandag 27 juli, 3 augustus, 10 augustus 17 augustus, van 13.00 – 15.00 uur.  In de kerkzaal, maximaal aantal personen 15, geen kosten.
Opgave verplicht via secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl

Begin je week met een gezellige én inhoudelijke middag. Elke keer staat een ander genre centraal waarover we in gesprek gaan. Omdat veel instellingen online te bezichtigen zijn, zorgen we enkele keren ook voor een fraaie rondleiding vanuit ons eigen gebouw. Van 13.00 – 15.00 uur.
27 juli Boek – neem een boek mee dat je deze zomer wilt lezen, we gaan erover in gesprek
3 augustus Museum – online museumbezoek
10 augustus Stad- online stadstour
17 augustus Docu – we kijken een korte film, met nagesprek.

Meditatie op vrijdag

Vrijdag 31 juli, 14 augustus, 28 augustus, van 19.00 uur – 20.00 uur. In de kerkzaal, maximaal 30 personen, geen kosten.Opgave verplicht via secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl

Meditatie en stilte om de twee weken. In onze diensten staat het woord en het lied centraal. Dat is in deze tijd omgeven met beperkingen. Daarom gaan we de stilte verkennen. Drie keer op vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. De opzet is als volgt. Een korte inleiding door Tom Mikkers over een specifieke meditatieve traditie, lezing van tekst gevolgd door de stilte meditatie. Bij uitstek geschikt voor degenen die zich op meditatie willen oriënteren hierop.

Stand up filosofe Laura van Dolron

Dinsdag 18 augustus en 1 september, aanvang 14.00 uur. In het kerkgebouw, maximum aantal personen 30, vrijwillige bijdrage. Opgave verplicht via secretaris@vrijzinniginwassenaar.nl

Laura van Dolron (Rotterdam 1976) spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Met het publiek als haar tegenspeler verwondert Laura zich en maakt ze zich boos over het onrecht in de wereld. Dit alles met lichtheid en humor, waarbij ze ook zichzelf kritisch beschouwt. Laura zoekt naar de universele waarde van haar persoonlijke verhaal en naar haar persoonlijke verhouding tot maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan. Deze uitgangspunten komen samen in Laura’s eigen genre: stand-up filosofie. Zij staat als zichzelf op het podium en voert een gesprek met het publiek. Een gesprek dat zowel humoristisch als filosofisch is. Zij doet wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. Zij doet wat schrijvers doen, maar schrijft sprekend en spreekt schrijvend. Ze doet wat dominees doen, maar dat zonder God (al komt hij nog wel eens om de hoek kijken). Zij doet wat theatermakers doen, maar dan zonder rol, zonder illusie. Het werk van Laura van Dolron werd lovend ontvangen door publiek, pers en jury’s. Zij won o.a. de BNG Nieuwe Theatermakersprijs (2007), de Charlotte Köhlerprijs (2007), de Erik Vosprijs (2008) en de Guido de Moorprijs (2012).

Back To Top
Zoeken