Skip to content
Denken over vrijheid – vooruitblik online kerkdienst 9 mei

De online kerkdienst gaat deze zondag over vrijheid. De te lezen Bijbelteksten  gaan over bevrijding. Welke rol speelt Jezus in het Nieuwe Testament als het op vrijheid aankomt? Twee genezingsverhalen staan centraal, uit het Bijbelboek Handelingen en uit het Johannes Evangelie. Het derde Bijbelverhaal dat gelezen wordt, gaat over een wonderlijke bevrijding uit de gevangenis. In de preek bespreekt ds Tom Mikkers de vraag wat bevrijding in geestelijke zin precies is en hoe we hieraan kunnen werken in onze eigen levens.  De dienst sluit aan bij de afgelopen week waarin we de Tweede Wereldoorlog herdachten en we onze vrijheid vierden. Op 4 mei herdachten we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog ook in de tuin voor ons kerkgebouw. Bekijk hier het filmpje dat we daarvan maakten.

Meeluisteren

De dienst is vanaf half elf live te beluisteren via de kerkomroep. Via deze link komt u op de site terecht. Kijk u bij de datum voor de goede uitzending. Na de dienst is de stream van de kerkdienst ook op deze site te vinden.

Zijn woord wil deze wereld omgekeerd:
dat lachen zullen zij die wenen,
dat wonen zal wie hier geen woonplaats heeft,
dat dorst en honger zijn verdwenen –
de onvruchtbare zal vruchtbaar zijn,
die geen vader was, zal vader zijn;
mensen zullen and’re mensen zijn,
de bierkaai wordt een stad van vrede

Muziek

De live muziek wordt verzorgd door Elly Rote. Op de vleugel speelt zij  variaties van ‘Wer nur den lieben Gott last walten’ van Georg Bohm en Capricho Catalan’ van Isaac Albéniz. Het lied uit het liedboek is gezang 1001 ‘De wijze woorden en het groot vertoon’. In dit lied gaat het over de ontdekking dat de Bijbel wijst op een wereld van vrede en rechtvaardigheid voor iedereen. Daarnaast klinkt er muziek over vrijheid en bevrijding waaronder ‘Oh Freedom’. Dit lied werd door Joan Baez gezongen tijdens de Mars naar Washington. Na deze mars hield Martin Luther King zijn beroemde rede ‘I have a dream’. 

 

Back To Top
Zoeken