Skip to content
Désanne van Brederode komt naar Wassenaar

Filosoof en schrijfster Désanne van Brederode komt naar Wassenaar. Op woensdag 10 november houdt zij en voordracht in ons Filosofisch Café. In haar betoog staat de vraag centraal waarom de  keuze voor het wereldnieuws dat ons bezighoudt selectief is. Al jaren woedt er een vreselijke oorlog in het Midden-Oosten. Waarom zijn Nederlanders hier zo gelaten over? Hoe kan het dat onze betrokkenheid bij al het leed in Syrië en elders zo gemakkelijk weer van ons afglijdt? Désanne van Brederode is schrijver, filosoof en essayist. Ze schreef onder andere de romans Ave verum corpus (1994), Hart in hart (2011), Vallende vorst (2015) en de essaybundel De ziel onder de arm (2013). In 2018 maakte ze haar poëziedebuut met Verzonnen grond.

Wil je erbij zijn?

Aanmelden vooraf is verplicht: aanmelding@vrijzinniginwassenaar.nl. De toegang bedraagt €5,- De avond begint om 20.00 uur.

Meeluisteren

Via deze link is het ook mogelijk om live mee te luisteren. We plaatsen na afloop ook een terugblik op deze site met de mogelijkheid om terug te luisteren.

Back To Top
Zoeken