Skip to content
Doe mee met de inzamelingsactie voor Oekraïne 

Sinds de oorlog in Oekraïne zijn er ook gevluchte Oekraïense leerlingen op de Amerikaanse School in Wassenaar. Op de vraag aan hen wat er nodig is, zeiden zij: “hulp niet voor ons, maar voor de achtergebleven mensen in Oekraïne”.

Actie met elkaar

Die handschoen is opgenomen door de Amerikaanse School. Zij hebben de Raad van Kerken Wassenaar gevraagd mee te doen. Vanzelfsprekend sluiten die zich bij de actie aan. De actie wordt gecoördineerd door een van de Oekraïense ouders bij de Amerikaanse School.

Ook wij doen mee

Concreet wordt u gevraagd om op zondag 15 mei items uit de onderstaande lijst mee te nemen naar de kerkdienst . Wij zorgen ervoor dat deze producten bij de Amerikaanse School komen.  Daarna wordt het transport naar Oekraïne geregeld en worden de goederen bezorgd aan de Piven Foundation in Uzhgorod (westelijk gedeelte van Oekraïne). Voor deze actie zijn we specifiek op zoek naar de volgende zaken:

Hoogste Prioriteit Voedingsproducten – droog voedsel (pasta en rijst); blikvoeding (groenten, sauzen, soepen) lang houdbare producten (liefst in soft packs)

Baby voeding en graanproducten

Hygiene items – zeep (bij voorkeur stukken), douche gels, shampoo, deodorant, tandpasta, tandenborstels, luiers, maandverband, baby doekjes

Ondergoed en sokken (voor kinderen en volwassenenm alleen nieuw!)

Zwangerschapskleding en seizoenskleding voor kinderen.

Medium prioriteit Bedlinnen, handdoeken, lakens

Dierenvoeding

Schoenen

 

Back To Top
Zoeken