skip to Main Content

20 juni

zondag vanaf 10:30

Bezinning

Bezinningssamenkomst met Roeland Lelieveld van ‘Africa Wood Grow’

Roeland Lelieveld is te vinden in de duurzame top 100. Hij hoort bij de groep Nederlanders die onze aarde groener maakt.

Al zijn spaargeld heeft Roeland Lelieveld over gehad voor de ontwikkeling van zijn wens . Na vijf jaar onderzoek en geheel op eigen kracht werd Africa Wood Grow (AWG) opgericht in samenwerking met een lokale partner. Met AWG plant Roeland speciale ‘tegen termieten-resistente’ bomen op een 170.000m2 stuk grond in Kenia. Op de lange termijn, 10 jaar, zijn de bomen klaar voor bijvoorbeeld de bouw van huizen. Tot de tijd dat de duurzame bosbouw wat oplevert worden de kosten betaald door de verkoop van tussen de bomen geproduceerd voedsel als mais en tomaten. Het effect van dit project op de omgeving is enorm. Het gebied dat Roeland nu met duurzame bosbouw en het verbouwen van groenten herontwikkeld, was totaal ontbost en overgebruikt. Nu wordt deze omgeving gerehabiliteerd tot een gebied met een stabiele voedsel en houtproductie. Daarnaast levert het project werkgelegenheid en sociale cohesie op voor de lokale gemeenschap. In nog geen drie jaar tijd zijn er al meer dan 8500 bomen geplant!

Online  Deze bijeenkomst is ook online te volgen. Online meeluisteren? Klikt u dan op deze link naar de kerkomroep. Na afloop plaatsen we de stream ook op deze site.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken