Skip to content

20 oktober

Donderdag van 20:00 tot en met 22:00

Activiteiten

De Vernieuwers met Alain Verheij – Anders omgaan met geld

Onze tijd heeft meer dan ooit behoefte aan idealen die we kunnen concretiseren. De Vernieuwers is een lezingenreeks met voorgangers en voortrekkers die ons hierbij helpen. Wie komt met een nieuw geluid waar we ook nu iets mee kunnen? Wie zijn richtinggevend op het terrein van levensbeschouwing en samenleving? Wat zijn de nieuwe levensbeschouwelijke trends en topics? In deze lezingenserie, georganiseerd door de Vrijzinnigen NPB Wassenaar en de Protestantse Gemeente Wassenaar, delen theologen hun idealen en laten je op een nieuwe manier kijken naar je leven en wat echt van waarde is.

Alle lezingen beginnen om 20:00 uur en worden gehouden in de Messiaskerk, Zijllaan 57 of de NPB kerk. Tickets kosten €10,- per lezing, of €40,- voor de gehele serie van 5, inclusief koffie in de pauze en een glaasje wijn na afloop. Tickets kunnen gekocht worden bij het kerkelijk bureau van de PGW (Schoolstraat 4, 070-5114068, info@pkn-wassenaar.nl) en bij aanvang van iedere lezing

Alain Verheij – Anders omgaan met geld 

Onze tijd vraagt om een nieuwe economie die eerlijk, duurzaam en rechtvaardig is. Wat kan ons hierbij inspireren? Alain Verheij is geïnteresseerd in de vraag: kan de Bijbel vandaag de dag nog relevante lessen bieden aan een weldenkende 21e-eeuwer? Deze vraag stond ook centraal in zijn debuut ‘God en ik’ dat in 2018 werd bekroond als Theologisch Boek van het Jaar. Later verschenen ‘Ode aan de verliezer’ en ‘Geld en goed’. In dit laatste boek bespreekt Alain de vraag of de Bijbel ons nog nuttige adviezen geeft hoe we met geld om kunnen gaan. Locatie: Vrijzinnigen NPB Wassenaar.

Back To Top
Zoeken