Skip to content

19 juli

Zondag vanaf 10:30

Kerkdiensten

Vrijzinnig in Wassenaar – kerkdienst live & online met Aart Mak

Luister live mee via deze link naar de kerkomroep vanaf 10.30uur. Na afloop plaatsen we terugblik op deze site en is de stream ook via deze site te beluisteren.

Aart Mak beschouwt zichzelf als een zwerf-dominee die zich niets van grenzen aantrekt, en het liefst dat doet wat hij kan in een volkomen seculiere omgeving. Hij schreef inmiddels twee boeken over alles wat bij een uitvaart komt kijken, en wat nodig is om dit laatste ritueel zinnig en hoogstaand te voltrekken: ‘Met stomheid geslagen’ en ‘UitvaartWijzer’.  Met Anne van der Meiden samen schreef hij ‘Bewaren wat je beweegt’, en met Astrid Hart verscheen van zijn hand ‘Zielenroerselen en speldenprikken’. Aart Mak is verbonden aan de stichting Kerk zonder Grenzen.

In deze dienst staan twee teksten uit de Bijbel centraal:  Prediker 11: 1-6 en Johannes 3: 1-10. Aart Mak bespreekt het thema ’transformatie’.  Het lied uit het liedboek dat gespeeld wordt is lied 713 ‘Wij moeten Gode zingen’. Tom Mikkers bespreekt in de dienst de tekst keuze van Aart Mak met hem. Elly Rote zorgt voor de muzikale begeleiding.

Liedtekst

Wij moeten Gode zingen
Halleluja,
om alle goede dingen
Halleluja,
al zijn wij vreemdelingen
in schande en in scha,
Gij zendt uw zegeningen
Halleluja.
Hij schenkt de levensadem,
Hij geeft de levensgeest,
in schande en in schade
is Hij nabij geweest,
aan al wie Hem aanbaden,
aan ieder die Hem vreest,
komt Hij, de Heer, te stade,
de minsten allermeest.
Wij moeten Gode zingen
Halleluja,
de Heer van alle dingen
die leeft in gloria,
met alle stervelingen,
niets komt zijn eer te na,
wij moeten Gode zingen
Halleluja.

 

Back To Top
Zoeken