Skip to content

18 april

Zondag vanaf 10:30

Kerkdiensten

Kerkdienst met Pieter Lootsma – online

Deze dienst is alleen online te volgen. Online meeluisteren? Klikt u dan op deze link naar de kerkomroep. Na afloop plaatsen we de stream ook op deze site. Meer lezen over deze dienst? Kijk hier. 

Over Pieter Lootsma

Pieter Lootsma heeft een kleurrijke loopbaan als predikant achter de rug. Hij is begonnen als vicaris in de Westerkerk bij ds Nico ter Linden, daarna is hij een aantal jaren predikant geweest in het Friese dorp Oudkerk. Omdat na verloop van een aantal jaren niet alleen Amsterdam maar ook het gevangenispredikantschap aan hem trok, ging hij werken in de Bijlmerbajes. Hij combineerde dat aanvankelijk met een baan in een verpleeghuis. Al snel verruilde hij het verpleeghuis voor het coördinatorschap van het Pastoraal Centrum Westerkerk, een centrum dat professionele hulp bood op het gebied van levens- en zingevingsvraagstukken. Na het vertrek van ds Carel ter Linden is hij deze, samen met Margreet Klokke, opgevolgd. Sinds 2009 werkt hij als freelancer. Hij begeleidt groepen waarin diverse onderwerpen worden behandeld, van bijbelverhalen, via verschillende filosofen tot moderne kunst. Ook is hij in te zetten als dagvoorzitter van symposia en conferenties. Hij werkt twee dagen per week als voorganger voor de Woudkapel in Bilthoven. Per 1 mei start Pieter Lootsma als predikant bij de Remonstranten in Naarden-Bussum. 

Koffie na de dienst

Na de online kerkdienst is er gelegenheid om samen koffie te drinken via Zoom. Meedoen is eenvoudig. U kunt zich tot uiterlijk zaterdag voorafgaand aan de dienst aanmelden via bertpeletier@me.com. U ontvangt dan op zondagochtend een link waarmee u om 11.40 uur – na afloop van de dienst – het café online kunt betreden.

 

Back To Top
Zoeken