Skip to content

19 juli

Woensdag van 14:00 tot en met 16:00

Activiteiten

Zomercursus filosofie Jannah Loontjens – 19 juli 2023

Voor de tweede keer organiseren we in de zomer een filosofiecursus. Dit keer zal filosoof en auteur Jannah Loontjens met ons het begrip ‘schuld’ verkennen.  Ze schreef hierover in 2020 het boek ‘Schuldig, een verkenning van mijn geweten”. Jannah Loontjens (1974) promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam als literatuurwetenschapper. Ze schreef diverse boeken, dichtbundels en essays.

De zomercursus vindt plaats op woensdag 19 juli, woensdag 26 juli en donderdag 27 juli van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro per keer of 35 euro voor de hele serie. Opgave vooraf is fijn. Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Opgave kan via aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl.

Als Jannah Loontjens besluit om Kerst niet met haar moeder te vieren, voelt ze zich bezwaard. Hoe moet ze dit tegen haar moeder zeggen? Waar komt dit schuldgevoel vandaan? In ‘Schuldig, een verkenning van mijn geweten’ onderzoekt Jannah Loontjens aan de hand van filosofen en schrijvers de verschillende soorten schuldgevoel die haar leven lijken te beheersen. Deze gevoelens hebben niet alleen betrekking op haar moeder, maar ook op haar geliefden, kinderen, de toestand van de wereld of, na dat ene glas wijn te veel, op haar eigen lijf. Ondertussen escaleert de situatie met haar moeder. Is verzoening mogelijk?

 

Back To Top
Zoeken