Skip to content
Filosofisch Café gaat weer van start in januari

Onder het voorbehoud van corona-maatregelen, hopen we in januari weer van start te gaan met het Filosofisch Café. De bijeenkomsten zijn zowel bij te wonen als online te beluisteren via de kerkomroep.

Het programma

  • Woensdag 12 januari 2022: Prof. Dr. Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands, over “Het wonder van betekenis”.  Paul van Tongeren (Deventer, 1950) was hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven. Naast zijn academische werk houdt Van Tongeren zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie. Hij publiceerde meer dan tien populaire boeken op basis van zijn grootste interesses: de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietzsche.
  • Woensdag 9 februari 2022: Dr. Jan Flameling: “Het ecologisch denken van Bruno Latour”.  Jan Flameling richtte in 1994 het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien werkt hij als docent, trainer en gespreksbegeleider onder andere voor de de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij schreef ‘Oosterse denkers in de polder’ en organiseert denkvakanties in Griekenland en India.
  • Donderdag 10 maart 2022: Ivana Ivkovic: “Hannah Arendt en liefde voor de wereld”. Ivana Ivkovic,  is geboren in Belgrado, Joegoslavië, en woont sinds 1993 in Nederland. Ze studeerde filosofie in Tilburg en werkte vervolgens aan de Katholieke Universiteit Brussel, de Universiteit van Tilburg en The New School for Social Research te New York.  In 2011 begon ze haar eigen bureau, NoWishfulThinking. De ‘missie’ van dit bureau is om filosofie in te zetten om de hedendaagse maatschappelijke en politieke ontwikkelingen te duiden.

Aanvang 20.00 uur – Opgave vooraf via aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl – Toegang: €5, – Bij binnenkomst vragen we om een geldige QR-code. 

 

Back To Top
Zoeken