Skip to content
Kerstkoffie 2020: herinnering en hoop

Dit jaar is kerst anders. Onze herinneringen aan kerst hoe het was, zijn misschien wel meer aanwezig. Hopelijk is kerst volgend jaar weer écht met elkaar. Daarom was ‘herinnering én hoop’ de leidraad van de feestelijke Kerstkoffie – de gezelligste dienst in de kerstperiode.

De Kerstkoffie is een speciale adventsviering op derde advent in onze kerk in Wassenaar. Normaal zit de hele kerk vol, kinderen spelen het kerstspel en er wordt veel gezongen om het kerstgevoel wat dichterbij te halen.  Dit jaar kan dit niet.

Samen

Zoomers en kerkgangers trokken samen op. We vertelden verhalen. Er was kerstmuziek op de vleugel door Elly Rote. En  niet te vergeten de kerstquiz “Mondkapje op, mondkapje af” waarin Tom Mikkers de kennis over het kerstverhaal onderzocht, met mooie prijzen om te winnen.

Luister terug, we beginnen op 4.35 minuten

Wat herinneren we ons daar nog eigenlijk van?  Via de app konden ook persoonlijke herinneringen en wensen gedeeld worden. Hieronder een kleine weergave.

Herinnering

Zo was deze herinnering te lezen: “Samen met mijn moeder, die toen al aan Alzheimer leed, zingen in de dorpskerk bij de Kerst-sing-a-long, en ze kende alle teksten nog”.

En deze foto’s werden gedeeld.

Hoop

En we deelden wensen. Daarmee waren we al begonnen in onze speciale Winter-Opgang. In dit magazine ook een mozaïek van wensen van al die mensen die betrokken zijn bij onze kerkgemeenschap in Wassenaar. Maar tijdens de kerstkoffie voegden we daaraan nieuwe wensen toe. Zo klonk: “Dat we optimistisch mogen blijven van geest en pessimistisch van intellect”.  En ook: “Let it snow in Nederland. Heel veel mensen zullen dan een extra warm kerstgevoel krijgen ondanks het gemis van veel dingen. Helaas is deze wens, denk ik net zo onrealistisch als ‘vrede op aarde’, maar we moeten altijd blijven hopen. Of het nu om vrede gaat, of dat we een echt witte kerst hebben.” Sommige wensen konden meteen vervuld worden: “Onze kerstwens is een zoomlink”.

Speciaal kerstlied door predikant

Predikant Tom Mikkers schreef voor deze Kerstkoffie een speciale kerst-tekst voor het lied “Make Me a Channel of Your Peace” en maakte hiervan een video’. Met dit lied wilde de predikant zijn kerstboodschap van dit jaar delen: Maak van kerst dit jaar een lief gebaar!

 

Back To Top
Zoeken