Skip to content
Goede Week – Pasen 2021 – vooruitblik

Hoe gaan we pasen vieren? Omhels het leven, daar gaan de diensten over in deze paasperiode. Er ligt een jaar achter ons van afstand houden en niet bij elkaar kunnen zijn. Rond Pasen willen we daarom die andere boodschap weer laten horen: je kunt niet dicht genoeg bij elkaar zijn als je liefde de ruimte wilt geven. Dit jaar is de vorm van de diensten hybride. Online, zoom en fysiek bij elkaar komen lopen in de Goede Week door elkaar heen. Hieronder leggen we het uit.

  • zondag 28 maart, Ds. Tom Mikkers, Palmpasen, online kerkdienst, indien mogelijk met bezoekers
  • donderdag 1 april,  Ds. Tom Mikkers, Witte Donderdag, aanvang 19.30 uur, via zoom
  • vrijdag  2 april, Ds. Tom Mikkers, Goede Vrijdag, aanvang 19.30 uur, via zoom
  • zondag 4 april,  Ds. Tom Mikkers, Pasen, online kerkdienst, indien mogelijk met bezoekers

Als het even kan met bezoekers

Hoe ziet de paasperiode er dit jaar uit? Vorig jaar was het eerste jaar dat we deze periode anders vierden dan we gewend waren. We maakten filmpjes voor Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Op zondag preekte burgemeester Leendert de Lange. Wat gaan we dit keer doen? Op Palmzondag en met Pasen zenden we de diensten online uit. Als er ruimte is voor bezoekers laten we dit hier natuurlijk weten.

Zoomdiensten op Witte Donderdag en Goede Vrijdag

Op dit moment ziet het er naar uit dat, als er een openstelling mogelijk is, we gebonden zijn aan kleine aantallen. Daarom zijn de diensten voor witte donderdag bijeenkomsten online via zoom. Dit worden ‘diensten met een meditatief karakter’. Hier is ook ruimte voor eigen inbreng. Wil je op Witte Donderdag en Goede Vrijdag meedoen via zoom, geef je dan op bij Tom Mikkers, predikant@vrijzinniginwassenaar.nl Een dag van tevoren ontvang je een zoomlink en een korte instructie over de inhoudelijke opzet. De diensten duren een half uur en zijn bedoeld als meditatief moment op weg naar Pasen.

Back To Top
Zoeken