Skip to content
Ontferming volgens Rudi Oranje met harpiste Wendy Rijken

Ziekenhuispredikant en kleinkunstenaar Rudi Oranje was te gast tijdens speciale bezinningssamenkomst op 1 november.

Luister hier terug naar zijn inleiding. De uitzending begint direct.

 

Luister hier het gesprek terug na afloop van de inleiding.

 

leven vanuit ontferming

In zijn voordracht zet ziekenhuispredikant en kleinkunstenaar Rudi Oranje het begrip ‘ontferming’ centraal. Hij houdt een pleidooi om met ontferming om te gaan met wat er vandaag de dag gebeurt. Juist niet dat doen waartoe we vaak geneigd zijn: oordelen en verdedigen van ons bezit. Zijn uitleg van het Salomons oordeel komt daar ook op neer. Dat is eigenlijk geen oordeel maar het laat een uitweg zien om verder te gaan. In het Bijbelverhaal gaat het er eigenlijk niet om wie de èchte moeder is. De vrouw die zich ontfermt over het levende kind krijgt het leven toevertrouwd. De boodschap is: laten we vanuit ontferming leven!

Het harpspel van Wendy Rijken en het stuk dat Rudi Oranje zelf op de piano speelde zorgden voor een mooie en passende muzikale omlijsting van de samenkomst.

goed doel

Tijdens de bezinningssamenkomst kiest de inleider – anders dan bij onze kerkdiensten het geval is –  een goed doel. Het doel van de collecte dat door de spreker is uitgekozen: Medical Checks for Children (MCC). U kunt deze organisatie steunen door een bedrag over te maken naar de penningmeester van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar, onder vermelding van ‘Oranje’.

 

Back To Top
Zoeken