Skip to content
Wel thuis, terugblik kerkdienst zondag 11 oktober

Terugluisteren

Wil je de dienst terugluisteren? Hieronder vind je de livestream. De dienst begint ongeveer op 4 minuten en 20 seconden.

De handpalm is geopend naar het licht

De kerkdienst met Tom Mikkers op 11 oktober ging over de vraag hoe je die handpalm opent en wat dat licht dan is. Twee Bijbelverhalen stonden centraal:  Daniel die in Babylon de ramen opent in de richting van Jeruzalem om te bidden, en het verhaal over Noach die de ark opent en een duif laat gaan.

Say something, I’m giving up on you

Open vensters…

“Open vensters dat is het thema vandaag en ik heb daaraan toegevoegd en de huizen waar wij wonen. En dat vloeit een beetje voort uit het gegeven dat in deze tijd onze huizen extra betekenis hebben gekregen. Ga naar huis stond er te lezen in het begin van deze Coronatijd op van die verkeersborden. En in het Vlaams klonk het wat strenger. Terug uw kot in. De korte o-klank doet een beetje aan denken aan een hond die je opdraagt terug zijn hok in te gaan”.

…en de huizen waar we wonen

“Wel thuis”, zo eindigde de kerkdienst Deze woorden hebben in tijden van beperkingen en quarantaine een extra lading. Met een speciale beeldmeditatie – met beelden uit Wassenaar en omgeving en beelden uit onze geloofsgemeenschap – probeerden we dit gevoel over het voetlicht te brengen.

Muziek en beelden uit deze dienst

De muziek in deze dienst en de beelden van rondleiding door Babylon vind je hieronder.

Back To Top
Zoeken