Skip to content
Nationale Nieuwjaarszegen heeft Wassenaars tintje

De Kloosterkerk in Den Haag  is op zondag 3 januari het decor van het EO tv-programma  ‘De Nationale Nieuwjaarszegen’. Theoloog des Vaderlands Almatine Leene spreekt dan vanuit deze Haagse kerk –  die veel Wassenaarders ook kennen – een zegenbede uit.

Het idee

Het idee voor de Nationale Nieuwjaarszegen ontstond bij onze predikant Tom Mikkers. Hij is ook redacteur bij Kerk in Den Haag die partner is bij dit programma.Vanaf het begin is hij  betrokken bij de Nacht van de Theologie, die verkiezing van de Theoloog des Vaderlands organiseert.

Een nieuwe tv- traditie

Als de paus zijn stad en de wereld zegent, waarom dan ook niet de Nederlandse Theoloog des Vaderlands? Mikkers benaderde Michel de Vos, voorzitter van de communicatiecommissie in de Kloosterkerk.  Samen met hem werkte hij de opzet voor de Nieuwjaarszegen in die kerk uit. Vervolgens polste hij de landelijke Evangelische Omroep, die animo voor een uitzending bleek te hebben. En zelfs voor een nieuwe tv-traditie: ieder jaarbegin een Nieuwjaarszegen.  Lees het hele artikel op Kerk in Den Haag hierover. 

Bekijk de eerste beelden van de repetities

 

 

 

Back To Top
Zoeken