Skip to content
Nieuwe expositie met werk van Renée Hogeland

Renée Hogeland is in 1954 geboren te Haarlem. In 1981 studeerde zij af aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, met als specialisatie “Monumentale Vormgeving”. Direct daarna startte zij haar professionele carrière als beeldend kunstenaar.

Hogeland schildert primair met gevoel en met passie. Die elementen zijn terug te vinden in haar temperamentvolle manier van schilderen, het kleurgebruik en de onderwerpen die zij kiest. Haar schilderijen, meestal acryl op linnen, ontstaan spontaan al werkend, dus door een intuïtief proces.

Na korte tijd in Utrecht gewerkt te hebben, schilderde zij vele jaren in Wassenaar. Sinds 2012 woont en werkt zij in Bronkhorst in de provincie Gelderland

Een nieuwe expositie is van start gegaan in ons kerkgebouw met werk van Renée Hogeland schildert figuratief. Reisimpressies, vrouwenfiguren, beweging en muziek zijn steeds terugkerende thema’s in haar werk. Zij gebruikt veelal heldere, warme kleuren, die zij combineert met pasteltinten, waarmee zij een onconventioneel effect bereikt.

Zo kan in een schilderij het linnen er doorheen schemeren, terwijl daarnaast de prachtige kleuren de kijker tegemoet spatten. In de kerkdienst op 16 januari aanstaande, zal Renée Hogeland te gast zijn bij ons in Wassenaar en zullen en staan we op feestelijke wijze stil staan bij deze tentoonstelling.

 

Back To Top
Zoeken