Skip to content
Nieuws van het Cybercafe

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus komt het Cybercafé tijdelijk online samen. Voor details verwijzen we naar Rietje Knaap

In Maart was het programma:

Het klimaat blijft ons bezighouden, maar ook inspireren. Hoe kunnen we dingen duurzamer máken? Hoe kunnen we zelf duurzamer leven? Wietse Roodenburg heeft zich na zijn werkzame leven als geoloog op deze vragen gestort. Hij geeft een Cyberstory  over onze voetafdruk, en hoe die zo klein mogelijk te houden.

Hoe de zoektocht naar een Wandelende Tak leerde hoe Apple tegenwoordig met onze foto’s omgaat. Wordt de Cloud toch te kostbaar? In ieder geval zoek je je te pletter als je achter elkaar door maar foto’s maakt en ze niet op verantwoorde wijze opslaat.

13 Maart: Ongewone Apps 

Privacy is een beladen begrip geworden. Mag je iemand nog wel om zijn telefoonnummer vragen, is tegenwoordig al een dingetje. Iemand vragen wat zijn of haar favoriete App is? Kan dat nog wel? Toch is het leuk om te horen wat voor digitale ontdekkingen men heeft gedaan.

20 Maart: Foto’s opslaan

Foto’s maken is geen kunst, maar hoe sla je ze op zodat je ze na 6 jaar nog terug kan vinden?

27 Maart: Monumentale bomen

Bomen blijken steeds belangrijker te zijn om onze steden koel te houden. Maar ook wonen er veel insecten in. In de ene boom meer dan in de andere boomsoort. En Tiny Forests? Al eens van gehoord? Maar bomen zijn ook huisgenoten. De grote kastanjeboom voor ons huis is gekapt vanwege de kastanjeziekte. Het hele huis is anders geworden.

 

Back To Top
Zoeken