Skip to content
Online kerkdienst 21 februari gaat over Tobit

In de dienst met – ds Tom Mikkers en live muziek van Elly Rote – staat het apocriefe Bijbelboek Tobit centraal. Hierin wordt het verhaal verteld over Tobit en zijn zoon Tobias.  Het is een wonderlijke sprookjesachtige geschiedenis over Tobias die op reis gaat met de aartsengel Rafaël. Alleen weet Tobias niet dat zijn reisgezel een engel is. De andere prominente figuur in het verhaal is Sara die al zeven echtgenoten heeft verloren in de huwelijksnacht door toedoen van een demon. Geen man durft nog met haar te trouwen. Nieuwsgierig naar het verband tussen Sara, Tobit en Tobias? Wil je weten hoe de reis afloopt? Luister mee. De dienst kun je hier live beluisteren via de link naar de kerkomroep. Na afloop is een terugblik op de dienst hier op de site te vinden.

Luister en kijk hier naar de gehele tekst van het boek Tobit vertaald in het Engels.

Het hondje van Tobias

In de Bijbel kom je eigenlijk geen huisdieren tegen, maar in dit verhaal is ook te lezen dat het hondje van Tobias met zijn baasje mee op reis gaat.

Muziek

Het verhaal Tobit heeft kunstenaars geïnspireerd. Luister hier alvast naar een gedeelte uit het oratorium Tobit van Händel.

 

 

 

Back To Top
Zoeken