Skip to content
Stagiair Jan Jorrit Hasselaar van start

De eerste helft van dit jaar is Jan Jorrit Hasselaar (1978) als stagiair-predikant bij ons actief in het kader van de predikantenopleiding aan het Remonstrants Seminarium. Jan Jorrit studeerde economie en theologie. Hij werkt momenteel aan de faculteit Religie & Theologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij leiding geeft aan het centrum voor religie en duurzame ontwikkeling. Recent promoveerde hij op ‘Klimaatverandering, radicale onzekerheid en hoop’. Hieronder stelt hij zich voor. 

Klimaatverandering en hoop

“Na de middelbare school ben ik economie en theologie gaan studeren, eerst in Utrecht, daarna in Amsterdam en Geneve (Wereldraad van Kerken). Ik woon nu in Amsterdam en werk aan de faculteit Religie & Theologie (Vrije Universiteit). Aan de VU leid ik een centrum op religie en duurzame ontwikkeling. Onlangs ben ik gepromoveerd op een gesprek tussen economie en theologie met als centrale thema ‘Klimaatverandering, radicale onzekerheid en hoop’. Het werk van rabbijn Jonathan Sacks speelt een centrale rol in mijn proefschrift. Concreet werk ik daarbij met religieuze en seculiere partijen aan het vormgeven van een perspectief van hoop in tijden van klimaatverandering, zoals met de steden Amsterdam en Kaapstad.

Remonstrants Seminarium

In september ben ik begonnen aan het seminarium van de Remonstranten. Ik wil  graag bijdragen aan een kerk die relevant is voor huidige en komende generaties. Concreet zal ik komend half jaar twee dagen per week stage lopen in uw gemeente. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten en er samen een mooie en leerzame tijd van te maken.”

 

Back To Top
Zoeken