Skip to content
Terugblik dienst 18 oktober met ds. Nicoline Swen, over eendracht

Op zondag 18 oktober ging Ds. Nicoline Swen – Fischer voor.  Het thema van de dienst was eendracht. Luister hier de hele dienst terug. De dienst begint op 8 minuten en 24 seconden.

Eendracht

Nicoline Swen sprak over ‘Eendracht’. Twee Bijbelverhalen stonden centraal. Het eerste: Stokken breken (uit: “Vlieg Icarus, Vlieg!” van Hans Jacobs). In dit boek zijn universele verhalen uit de Bijbel herschreven zodat deze verhalen ook in de ze tijd begrepen kunnen worden vooral door jongeren. Het tweede verhaal vertelde Mattheus 18: 15-20. Beide verhalen vertellen ons dat de kracht van samen altijd sterker is dan het individuele.

Wat onder meer naar voren kwam, is dat je vaak denkt: ”waarom zou ik goed doen als de ander dat niet doet?”  Mattheus leert ons dat de start begint met jou die een ander zoekt en samen een gezamenlijk belang krijgen. Daar ontstaat de kracht van samen. Vandaar kan je uitbreiden naar drie, vier enz. Jezus zegt dan:” Eensgezind ben ik in jullie midden als jullie samen zijn”.

Ook het thema van de Vredesweek: ‘Verbreden verbindt verschil’ kwam voorbij. Vrede en vrijheid brengt gelijkwaardigheid en vanuit die gelijkwaardigheid worden wij geroepen om samen iets goed te doen.

 

Muziek uit deze dienst

Stef Bos – Samen staan wij sterk

 

World Youth Choir – An Irish Blessing

Back To Top
Zoeken