Skip to content
Vooruitblik bezinningssamenkomst met Roeland Lelieveld

“Onze spreker op zondag 20 juni is: Roeland Lelieveld, die ons allemaal veel heeft te zeggen, in medemenselijkheid, bescheidenheid, en in zijn unieke zorg voor onze planeet en dat in een ver, ver land” vertelt Rietje Knaap, één van de organisatoren van deze bezinningssamenkomst. De bezinningssamenkomst is een speciale zondagochtend in het kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar.

Wie is Roeland Lelieveld?

“Niet vertellen, maar doen en laten zien!” Dat was het motto van Roeland Lelieveld  toen hij na zijn stage in 2005 op 19-jarige leeftijd besloot landdegradatie en verwoestijning in Kenia tegen te gaan met het planten van bomen. Hij zette al zijn spaargeld op zij voor de ontwikkeling van deze diepgewortelde wens. In 2010 was het zo ver: Samen met zijn Keniaanse stagevriend, Daniël Muvali startte hij Africa Wood Grow (AWG).

Vergroeningsbeweging

Africa Wood Grow is dé sociale herbebossingsorganisatie die samen met de lokale bevolking werkt aan een geborgd gezond groeiende vergroeningsbeweging in de droge tropen. Naast het direct lokaal vergroenen, zet AWG zich in voor de bescherming van de natuur en biodiversiteit en permanent landherstel. Dit wordt ondersteund door onderzoek, educatie en maatschappelijke actie. Na ruim 10 jaar succesvolle herbebossing werpt het letterlijk zijn vruchten af.

Wat gaat hij vertellen?

Tijdens deze presentatie deelt Roeland zijn kennis en ervaringen over het herbebossen in de droge tropen. Daarnaast neemt hij u graag mee in zijn toekomstvisie. “Bomen planten en land herstellen in de droge tropen. Dat moet je gewoon doen!”

Lees hier meer over het programma van deze bijeenkomst en kijk hoe je je kunt aanmelden, of hoe je online mee kunt doen.

 

Back To Top
Zoeken