Skip to content
Beluister bezinningssamenkomst met Hester van Hasselt

Hester van Hasselt vertelde ons in deze bezinningssamenkomst over haar reis door het hedendaagse poëzielandschap en er klonk prachtige muziek op de harp van Wendy Rijken.

Hester van Hasselt en Wendy Rijken bezorgden ons vanmorgen een onvergetelijk uur. Wat poëzie vermag in deze verwarrende tijd, hoe troostend, rustgevend muziek kan zijn. Uit het boek ‘Een mogelijk begin van veel’ dat Hester schreef samen met fotografe Bianca Sistermans, koos zij drie dichters, heel verschillend, van heel klein dichtbij huis tot het verdriet van en over de wereld. De verhalen nodigen uit ook de 26 andere dichters te willen ontmoeten! Poëzie helpt ons verbinding te maken tussen hart en hoofd, de wereld van het hart waar we liefde, moed en hoop, esperance, kunnen vinden. Koosje de Neef

Hoe werkt de poëzie?

Hoe werkt dat: tastend, met een vuistslag of fileermes een wereld openen die ruimer is dan de alledaagse? Hoe raken dichters de werkelijkheid aan, hoe komt de taal tot leven, hoe ontstaat poëzie? In haar boek ‘Een mogelijk begin van veel | 29 dichters aan het werk’ doet Hester van Hasselt een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Daarvoor sprak zij met dichters als Antjie Krog, Alfred Schaffer, K. Schippers, Eva Gerlach en Radna Fabias. Gesprekken over het schaamteloos gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik.

Luister hier terug

De bijeenkomst begint vanaf 11 minuten

 

‘Een mogelijk begin van veel’ is het tweede boek dat Hester van Hasselt maakte met fotografe Bianca Sistermans. Hun eerste boek Hier besta ik, leidde in 2018 tot een intieme bezinningssamenkomst over de eenzame uitvaart. Ook ditmaal zullen Sistermans’ dichtersportretten worden vertoond.Hester van Hasselt heeft zich verdiept in de kracht van levensverhalen. Naast het spreken tijdens uitvaarten, portretteerde ze dichters, striptekenaars, theatermakers en andere inspirerende denkers. Artikelen van haar hand verschenen in Volkskrant Magazine, De Standaard, NRC Handelsblad, Het Parool, de Internet Gids, de Poëziekrant en Awater.

Luister hier het vervolg van het gesprek na afloop terug

begint vanaf 1 minuut en 53 seconden

 

 

Back To Top
Zoeken