Skip to content
Wassenaar leest: ‘Ode aan de verliezer’ – kijk ‘De Avonden’ terug

De eerste bijeenkomst van onze online boekenclub ‘De Avonden’ vanuit de Messiaskerk in Wassenaar heeft een boek opgeleverd dat we de komende avonden gaan lezen. Het is geworden: ‘Ode aan de verliezer’ van Alain Verheij. 

Klik hier en kijk ‘De Avonden’ terug via het kerkdienst gemist-kanaal van de Protestantse Gemeente Wassenaar. De volgende ‘De Avonden’ is op 22 februari – rond de klok van half negen- online.

De predikanten  Esther de Paauw en Jilles de Klerk (allebei werkzaam voor de Protestantse Gemeente Wassenaar) gingen samen met vrijzinnig predikant Tom Mikkers in beraad over de vraag welk boek ze wilden lezen. Elke predikant droeg een boektitel aan. Na afloop werd gestemd. De boeken ‘Een gebroken wereld’ heel maken van Jonathan Sachs en ‘Revolusi’ van David van Reybrouck legden het af tegen ‘Ode aan de verliezer’ van Alain Verheij’.

Volgende keer

Op maandag 22 februari gaan de drie dominees het boek van Alain Verheij bespreken, en ze maken weer een keuze voor een nieuw boek. Heeft u boekentips? Of wilt u uw kijk op het boek van Alain Verheij delen met de predikanten? Mail dan aan predikant@vrijzinniginwassenaar.nl – Bij de boekbespreking van ‘Ode aan de verliezer’ zullen we de reacties van lezers betrekken.

Over Ode aan de verliezer

In ‘Ode aan de verliezer’ kijkt Alain Verheij met een frisse blik naar de Bijbel. Hoe moet ik leven? Hoe houd ik hoop? Waar vind ik vrijheid? Het zijn vragen van nu, maar ze zijn niet nieuw. De Bijbel staat al vol verhalen waarin zulke levensvragen onderzocht worden, betoogt Verheij. Alain Verheij bespreekt de verhalen uit de Bijbel waarin deze thema’s spelen. Alain Verheij laat zien dat Bijbelverhalen ons aansporen om oog te hebben voor het kwetsbare: in de wereld, in anderen en in jezelf.

Het boek bestellen

Steun de lokale boekhandel en bestel het boek van Alain Verheij bij boekhandel de Kler in Wassenaar. 

Back To Top
Zoeken