Skip to content
De zomer-editie van Opgang is uit

Vorige week ontvingen alle leden en begunstigers van de Vrijzinnigen NPB de speciale zomereditie van ons magine Opgang. Hierin blikken we terug op de afgelopen “Corona-maanden” en we kijken ook vooruit. Op de site plaatsen we de komende tijd enkele artikelen uit dit magazine. Zo blikt voorzitter Karin Vogelaar terug op de afgelopen tijd. Ook kondigt zij het begin van de anderhalve-meter diensten aan, die overigens ook online te beluisteren blijven. Wees van harte welkom in de kerk of via de stream op deze site. 

vreemde tijd

Sinds maart leefden wij in een vreemde tijd, veelal geïsoleerd in onze eigen woning. Sociaal contact hadden wij via de telefoon in gesprekken en berichten en via de virtuele weg in e-mails en in programma’s als Zoom, Teams en Jit.si. Beeldbellen nam in ons leven een steeds belangrijkere plaats in. Ik ben dankbaar voor die mogelijkheid, maar o, wat mis ik het gewone, lichamelijke contact met mensen, die hand in jouw hand, die arm om je schouders, die zoen op je wang en die aai over je hoofd. Zo gewoon in het dagelijkse leven van voor Corona, zo zeldzaam nu, en dat past niet bij mensen; onderzoek heeft immers jaren geleden al uitgewezen dat baby’s die niet gekoesterd worden overlijden en dat een kind dat opgroeit zonder liefde voor de rest van zijn leven onherstelbaar beschadigd is. Het kon natuurlijk niet anders. Het virus is erg besmettelijk en niemand wil een ander besmetten of zelf besmet worden. Gezondheid boven alles. Toch voel ik dat dit gemis ook ongezond is. Werken via internet is mogelijk, maar kost meer energie en geeft veel minder terug dan werken in elkaars nabijheid. De gevolgen daarvan zie ik om mij heen. Veel werkende mensen zijn moe.

Contact blijven houden

In onze geloofsgemeenschap hebben wij van meet af aan ons best gedaan om met u allen zoveel mogelijk in contact te blijven. Met ‘Liefs uit Wassenaar’ hebben wij onze verbondenheid met u willen uitstralen. Via de ‘bloemen op de stoep’ hoopten wij u te laten weten dat wij met u mee bleven leven, ook als wij niet persoonlijk konden komen om bemoediging te brengen of in vreugde te delen. Met de wekelijkse Nieuwsbrief hielden wij u op de hoogte van onze daden en plannen, maar we misten uw aanwezigheid in ons kerkgebouw natuurlijk enorm. Nu de regels versoepelen willen wij u vanaf 12 juli weer ontvangen. Mondjesmaat. Meer dan 30 zitplaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen wij in de kerkzaal niet realiseren. We zullen nog steeds gebonden zijn aan regels en creatief met de situatie moeten omgaan, maar we hopen u zeker weer persoonlijk te mogen begroeten. Daar zien we absoluut naar uit!

 

 

Back To Top
Zoeken