Skip to content
Wat is de kracht van muziek?

Heel graag maak ik zondag in Liefs uit Wassenaar’ een buiging voor de liedjes die we zingen. Het thema zondag is ‘de kracht van muziek’ en ik bespreek het lied in de Bijbel. Hero de Boer verzorgt de muziek in het programma. Met voorzitter Karin Vogelaar ga ik vooraf in gesprek over de situatie na 1 juni in onze kerk. Wat gaan we de komende tijd doen? Wat doen we bijvoorbeeld met het jaarprogramma?

De aanleiding voor dit thema heeft een persoonlijk tintje. Enkele dagen voor de coronacrisis begon, kwam het boek ‘Hallelujah Eurovision’ uit, dat ik schreef met KRONCRV presentator Hijlco Span. Op NPO radio 1 mochten we het presenteren en een paar dagen later schoven Hijlco en ik op tv aan bij Tijd voor Max. Al was het ontbreken van publiek bij die uitzending al een voorteken dat de zaken snel veranderden.

Deze week had zo mooi kunnen zijn, Ik was betrokken bij de organisatie van de oecumenische songfestivalkerkdienst in de Laurenskerk in Rotterdam en op NPO radio 1 zou ik ’s avonds de halve finales van het songfestival mogen verslaan. Het liep allemaal anders. Wat blijft is de kracht van muziek. Dat spoor is al in de Bijbel te ontwaren. Daarover gaat het zondag. Ik hoop dat u weer luistert om 10.30 uur via deze link, of achteraf via deze site. 

Tom Mikkers

Back To Top
Zoeken