Skip to content

26 september

Zondag vanaf 10:30

Bezinning

Bezinningssamenkomst met Gosse Koopmans

Gosse Koopmans is een Fries kunstenaar, woonachtig in het Groningse Warfhuizen. Als zoon van de expressionist Klaas Koopmans is het schilderen hem met de paplepel ingegoten. Na zijn opleiding aan de kunstacademie Minerva in Groningen heeft hij zich volledig toegewijd aan de schilderkunst. Zijn werkwijze komt voort uit een sterke betrokkenheid met zijn omgeving. Derhalve schildert hij veel op locatie. Verwondering over licht, ruimte en sfeer inspireert hem om deze te vertalen naar het platte vlak. Sinds een aantal jaren schildert hij naast landschappen, stadsgezichten, interieurs en portretten op doek ook panorama’s op papier. Losse vellen die samen één geheel vormen. Hij experimenteert met perspectief waarbij beelden ontstaan die een nieuwe kijk op de werkelijkheid bieden.

Vanaf half september tot eind november zullen schilderijen van Gosse Koopmans in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB aan de Lange Kerkdam 46 in Wassenaar tentoongesteld worden

Online

Online meeluisteren? Klikt u dan op deze link naar de kerkomroep. Na afloop plaatsen we de stream ook op deze site. Wilt u meekijken met de beelden die worden getoond in deze bezinnigssamenkomst, kijk dan hier. 

Bijwonen

Wilt u erbij zijn? Stuur dan een e-mail naar: aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl
Door de vele aanmeldingen werken we vanaf nu met een reservelijst.

 

Back To Top
Zoeken