Ga naar hoofdinhoud

14 november

Zondag van 10:30 tot en met 12:35

Bezinning

Bezinningssamenkomst met Stevo Akkerman – Wat is dan goed?

Stevo Akkerman is schrijver en journalist. Voor zijn columns in Trouw ontving hij in 2017 de Heldringprijs. Op deze zondag komt hij terug naar Wassenaar, dit keer naar aanleiding van zijn boek ‘Wat is dan goed?’.

Wat is dan goed?

Hoe weten we of we ‘het goede’ doen? Bestaat er wel zoiets als ‘goed’ en ‘kwaad’? En wat doen we met de angst die sommige dilemma’s kunnen oproepen, iets wat je de angst voor de vrijheid zou kunnen noemen? Trouw-journalist Stevo Akkerman sprak over dergelijke vragen met schrijvers, filosofen, theologen en psychologen, wat resulteerde in het boek ‘Wat is dan goed?’ en in de tv-en krantenserie ‘Waar ben je bang voor?’ Bij ons vertelt hij wat die zoektocht hem gebracht heeft en gaat hij met ons in gesprek over de achterliggende vragen.

Collecte

Er is een collecte voor het Wijkpastoraat Rotterdam-West. Het Wijkpastoraat staat voor veilige plekken, gemeenschapsvorming, empowerment van vrouwen en kinderwerk. Vanuit de christelijke traditie willen zij aansluiten bij levensvragen van mensen en hen ondersteunen in hun strijd om een menswaardig bestaan met behoud van hun eigen waardigheid. Er is een collecte in de kerk, men kan ook een bedrag overmaken naar: NL21ABNA0484659227 t.n.v. VGG NPB Wassenaar, onder vermelding van( ovv) Wijkpastoraat Rotterdam-West.

Welkom

U bent van harte welkom in onze kerk. Voor deze bijeenkomst dient u zich vooraf aan te melden via aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl. Bij binnenkomst checken we de QR-code.

Online

Online meeluisteren? Klikt u dan op deze link naar de kerkomroep. Na afloop plaatsen we de stream ook op deze site.

 

Back To Top
Zoeken