Skip to content

3 april

Zondag van 10:30 tot en met 11:30

Bezinning

Bezinningssamenkomst met Hester van Hasselt – precies daar werkt de poëzie

Hoe werkt dat: tastend, met een vuistslag of fileermes een wereld openen die ruimer is dan de alledaagse? Hoe raken dichters de werkelijkheid aan, hoe komt de taal tot leven, hoe ontstaat poëzie?  In haar boek Een mogelijk begin van veel | 29 dichters aan het werk doet Hester van Hasselt een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Daarvoor sprak zij met dichters als Antjie Krog, Alfred Schaffer, K. Schippers, Eva Gerlach en Radna Fabias. Gesprekken over het schaamteloos gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik. Hester van Hasselt vertelt ons over haar reis door het hedendaagse poëzielandschap. Dichteres Bernke Klein Zandvoort draagt voor uit eigen werk.

Een mogelijk begin van veel is het tweede boek dat Hester van Hasselt maakte met fotografe Bianca Sistermans. Hun eerste boek Hier besta ik, leidde in 2018 tot een intieme bezinningssamenkomst over de eenzame uitvaart. Ook ditmaal zullen Sistermans’ dichtersportretten worden vertoond.

Hester van Hasselt heeft zich verdiept in de kracht van levensverhalen. Naast het spreken tijdens uitvaarten, portretteerde ze dichters, striptekenaars, theatermakers en andere inspirerende denkers. Artikelen van haar hand verschenen in Volkskrant Magazine, De Standaard, NRC Handelsblad, Het Parool, de Internet Gids, de Poëziekrant en Awater.

Foto Hester van Hasselt: Marcel Bakker 

Back To Top
Zoeken