Skip to content

19 maart

Zondag vanaf 10:30

Kerkdiensten

Kerkdienst met Jan van Aller

Hype of hoop?
Over het vreemde koningschap van Jezus.
Stel je voor dat koning Willem Alexander in Wassenaar een bezoek zou brengen, en dat hij dan op een oude roestige fiets zou aankomen. Zo ongeveer zal het gevoeld hebben voor degenen die ten tijde van de intocht van Jezus in Jeruzalem, dachten dat er een nieuwe koning zou komen. – Ja, die kwam er ook , maar anders dan zij ( en wij..? ) hoopten. Er ontstaat een hype van overspannen verwachting – echt niet iets exclusiefs van onze tijd – die net zo snel weer omslaat: ‘Heden Hosanna, morgen ‘Kruisig hem’  –
Het roept de lastige maar wezenlijke vraag op, wat wij bedoelen met de woorden ‘Uw Koninkrijk kome’ , uit het ‘Onze Vader’.
Een prachtig beeld van de bekende theoloog en kunstenaar  Ruud Bartlema drukt iets uit van die heel andere manier waarop Jezus van Nazareth zijn koningschap zag: dienstbaar en liefdevol.

Ds. Jan van Aller is werkzaam als geestelijk verzorger bij de politie. “Daarvoor was ik werkzaam als predikant in de Protestantse Gemeente Haarlem. Van 1998 tot 2007 was ik Vlootpredikant bij de Koninklijke Marine, een heel veelzijdige tijd, met een mooie afsluiting van 3 jaar met het gezin op Curaçao.”

Pianist is Daan Mulder

Online

Online meeluisteren? Klikt u dan op deze link naar de kerkomroep.

Back To Top
Zoeken