Skip to content

3 augustus

Woensdag vanaf 14:00

Activiteiten

Sacraal lichaamsgebed in 7 houdingen

Het Namaste gebaar is een van de 7 houdingen

Andrew Harvey is een bekende moderne mysticus, internationale spirituele leraar en auteur van vele boeken. Zo was hij betrokken bij de totstandkoming van het Tibetaanse boek van leven en sterven. Hij heeft zich een leven lang laten inspireren door de religieuze tradities van oost en west en een lichaamsgebed vormgegeven waar de sacrale lichaamshoudingen van deze tradities zijn gecombineerd tot een universeel gebed.

Elementen van transcendentie, dat zijn de ervaringen van een bovenzintuiglijke wereld, en transfiguratie, waarin de krachten worden geïntegreerd in geest, hart, ziel en de diepte van het lichaam zijn onderdeel van het gebed.

We gaan samen dit lichaamsgebed uitvoeren waarbij ik jullie stap voor stap zal begeleiden. Als het mogelijk is, zou je dan een matje of kleed of deken kunnen meenemen voor op de vloer. Er zullen een aantal matjes en kleden aanwezig zijn. Als het prettiger of meer comfortabel voelt, kan je het gebed ook op een stoel uitvoeren.

We sluiten de sessie af met het samen zingen van een mooie mantra met beweging. Ook daarvoor geldt dat wie wil kan meedoen maar toekijken is ook prima.

Locatie: Houtrustkerk, Beeklaan 535, Den Haag
Informatie en aanmelden :  Anja Schaafsma  tel. 06-24125671 e-mail:  schaafanja@gmail.com

Deze activiteit is onderdeel van de Vrijzinnige Zomerontmoetingen, een programma dat we hebben samengesteld met Vrijzinnig Centrum De Hoeksteen, de Remonstrantse kerk, de Houtrustkerk, de Doopsgezinde kerk en het Apostolisch Genootschap.

Back To Top
Zoeken