skip to Main Content

20 september

zondag vanaf 10:30

Kerkdiensten

Kerkdienst met Pieter Lootsma

Pieter Lootsma heeft een kleurrijke loopbaan als predikant achter de rug. Hij is begonnen als vicaris in de Westerkerk bij ds Nico ter Linden, daarna is hij een aantal jaren predikant geweest in het Friese dorp Oudkerk. Omdat na verloop van een aantal jaren niet alleen Amsterdam maar ook het gevangenispredikantschap aan hem trok, ging hij werken in de Bijlmerbajes. Hij combineerde dat aanvankelijk met een baan in een verpleeghuis. Al snel verruilde hij het verpleeghuis voor het coördinatorschap van het Pastoraal Centrum Westerkerk, een centrum dat professionele hulp bood op het gebied van levens- en zingevingsvraagstukken. Na het vertrek van ds Carel ter Linden is hij deze, samen met Margreet Klokke, opgevolgd. Sinds 2009 werkt hij als freelancer. Hij begeleidt groepen waarin diverse onderwerpen worden behandeld, van bijbelverhalen, via verschillende filosofen tot moderne kunst. Ook is hij in te zetten als dagvoorzitter van symposia en conferenties. En hij werkt twee dagen per week als voorganger voor de Woudkapel in Bilthoven. Tot slot: ieder laatste zondag van de maand verzorgt hij een kerkdienst in Durgerdam.

Wilt u ook bij aanwezig zijn, dan kunt u zich opgeven. Hier lees u er meer over.
Deze dienst is ook online te volgen. Online meeluisteren? Klikt u dan op deze link naar de kerkomroep. Na afloop plaatsen we de stream ook op deze site.

Organist is Elly Rote

Update 19 september: Pieter Lootsma heeft laten weten vanwege ‘Corona-quarantaine’ niet persoonlijk aanwezig te kunnen zijn in deze dienst. Zijn teksten en preek voor deze dienst zullen uitgesproken worden door Karin Vogelaar. Ook is er een kort filmpje te zien met Pieter Lootsma, dat speciaal voor deze dienst is gemaakt.

Back To Top
×Close search
Zoeken