Skip to content

24 januari

Zondag vanaf 10:30

Kerkdiensten

Kerkdienst met Pieter Lootsma – online

Pieter Lootsma heeft een kleurrijke loopbaan als predikant achter de rug. Hij is begonnen als vicaris in de Westerkerk bij ds Nico ter Linden, daarna is hij een aantal jaren predikant geweest in het Friese dorp Oudkerk. Omdat na verloop van een aantal jaren niet alleen Amsterdam maar ook het gevangenispredikantschap aan hem trok, ging hij werken in de Bijlmerbajes. Hij combineerde dat aanvankelijk met een baan in een verpleeghuis. Al snel verruilde hij het verpleeghuis voor het coördinatorschap van het Pastoraal Centrum Westerkerk, een centrum dat professionele hulp bood op het gebied van levens- en zingevingsvraagstukken. Na het vertrek van ds Carel ter Linden is hij deze, samen met Margreet Klokke, opgevolgd. Sinds 2009 werkt hij als freelancer. Hij begeleidt groepen waarin diverse onderwerpen worden behandeld, van bijbelverhalen, via verschillende filosofen tot moderne kunst. Ook is hij in te zetten als dagvoorzitter van symposia en conferenties. Hij werkt twee dagen per week als voorganger voor de Woudkapel in Bilthoven

Pianist is Daan Mulder.

Alleen online

Vanwege de lockdown is deze dienst alleen online te volgen. Klik hiervoor op deze link naar de kerkomroep. Na afloop plaatsen we de stream ook op deze site. Lees hier meer over deze kerkdienst.

Filmpje

In 2020 was Pieter Lootsma verhinderd om zelf te preken vanwege de maatregelen rond het Corona-virus. Zijn preek werd toen door een bestuurslid tijdens de kerkdienst. We maakten toen dit filmpje waarin hij zichzelf voorstelde.

 

 

 

Back To Top
Zoeken