Skip to content
Johan Goud over oordeel en genade

Zondag 2 augustus is emeritus hoogleraar theologie en remonstrants predikant Johan Goud te gast als predikant in de kerkdienst.

Wil je weten wat oordeel en genade met elkaar te maken hebben? Luister dan naar de kerkdienst ‘Vrijzinnig in Wassenaar’. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar in de kerk. Via deze link kun je live meeluisteren vanaf 10.30 uur.  Alexander Schimmelpenninck gaat voorafgaand aan zijn overdenking met prof.dr. Johan Goud in gesprek over het thema van deze dienst ‘oordeel en genade’.

Lezingen

De Bijbelteksten die gelezen worden zijn: Jesaja 57: 15-19 en Romeinen 8: 31-39 en Johannes 8: 1-11. Op de afbeelding zie je ook het schilderij van Pieter Brueghel de oude, waarin Jezus schrijft in het zand.

Collecte

Deze week is het Pride week. Daarom collecteren voor Wij de Kerk. Dat is een organisatie die opkomt voor lhbt-ers in kerken. Met name in orthodoxe kerken is dit nog steeds zeer belangrijk. Concreet organiseren ze samenkomsten en ook begeleiden ze kerken die het gesprek hierover willen voeren. Wilt u ook bijdragen? Kijk dan hier. 

Muziek

Organist Jaap Schothorst speelt Trio in g-klein van Christian Heinrich Rinck (1770-1840) en de inleiding op cantate 106 van Johann Sebastian Bach (1685-1750): Actus tragicus “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit”.
Het “meeneurie-lied” is lied 1009,
O, lieve Heer, geef vrede.
O lieve Heer, geef vrede aan allen hier beneden
die uitzien naar uw feest, opdat de mensen weten:
uw heilige profeten zijn niet verblind geweest.
Doe onze ogen stralen,
doe ons het hart ophalen aan blijdschap na verdriet;
o God, voor wie verschijnen Christus en al de zijnen,
versmaad hun smeken niet
Verlos ons van de boze
laat niet de goddelozen op aarde koning zijn!
Laat ons uw land betreden, dat zal een land van vrede,
van melk en honing zijn!

Ook luisteren we naar de volgende liederen. Bekijk ze alvast hier

 

 

 

 

 

Back To Top
Zoeken