Skip to content
Wassenaar leest: ‘Niet in Gods naam’ van Jonathan Sacks – kijk ‘De Avonden’ terug

Er is een nieuw boek gekozen in het speciale boekenprogramma ‘De Avonden’, een tweewekelijkse online programma vanuit Wassenaar. De komende weken lezen de drie Wassenaarse predikanten Esther de Paauw, Jilles de Klerk en Tom Mikkers ‘Niet in Gods naam’ van Jonathan Sacks. Dit boek is een aanklacht tegen het misbruik van Gods naam ter rechtvaardiging van geweld. Rabbijn Jonathan Sacks  onderzoekt de wortels van geweld in relatie tot religie. Hij focust op de spanningen die er van oudsher zijn geweest tussen Jodendom, Christendom en Islam.

Naast het boek van Jonathan Sacks konden de predikanten ook kiezen voor ‘Nieuwe kruisvaarders’ van Sander Rietveld en Wolf Hall van Hillary Mantel.  De keuze viel uiteindelijk op ‘Niet in Gods naam’, het boek dat Esther de Paauw tipte.

Wat stond er nog meer op het programma?

Naast de keuze voor een nieuw boek, bespraken de predikanten ook het boek dat ze de afgelopen weken lazen:  ‘Je keek te ver’ Marjoleine de Vos.  De predikanten roemden de leeservaring die dit boek hen bracht.

Kijk deze aflevering terug

Wilt u zien hoe  de keuze voor het boek van Jonathan Sacks tot stand kwam werd? Wilt u weten wat de predikanten zeiden over het boek van Marjoleine de Vos?  Deze editie van ‘De Avonden’  is online te zien via het online kanaal van de Messiaskerk. De volgende ‘De Avonden’ is te zien op maandag 22  maart vanaf 20.30 uur.

 

 

Back To Top
Zoeken