Skip to content
‘Liefs uit Wassenaar’ wordt ‘Vrijzinnig in Wassenaar’

In maart werden we overvallen door de Corona-crisis. We konden geen kerkdiensten meer houden, gastpredikanten moesten we afzeggen en we bedachten het alternatieve programma ‘Liefs uit Wassenaar’. Vanaf 1 juni kunnen we weer gastpredikanten ontvangen. We hopen dat we binnenkort ook het besluit kunnen nemen om de kerk weer te openen voor kleine groepen. Dat betekent dat we afscheid nemen van de periode ‘Liefs uit Wassenaar’ en ons voorbereiden op ‘het nieuwe normaal’. ‘Liefs uit Wassenaar’ wordt ‘Vrijzinnig in Wassenaar’. 

Verbetering online diensten

Hoe ziet dat ‘nieuwe normaal’ er uit? We gaan in ieder geval aan het werk met  de lessen die we geleerd hebben in deze periode. Het was altijd zo dat de online mogelijkheid om mee te luisteren een extraatje was. Tijdens de lock down hadden we meer luisteraars dan we normaal aan kerkgangers ontvangen. De komende tijd zullen we meer luisteraars bereiken met onze activiteiten dan bezoekers. Dat betekent dat we de kwaliteit willen verbeteren van het aanbod voor degenen die online meeluisteren, technisch én inhoudelijk. De komende weken gaan we dan ook aan de slag met deze vragen. want het is werk in uitvoering. Om de juiste keuzes te maken. laten we ons hierin ook begeleiden door theatertechnicus Martijn Nieuwenburg. 

Interviewers

Omdat de kerkdienst nog steeds een luisterdienst is, laten we het format van de afgelopen maanden nog niet helemaal los. Ook gastpredikanten hebben aangegeven dat ze het fijn vinden om niet moederziel alleen een dienst te leiden in een vreemde gemeente. Daarom houden we de interviewer nog in ere. Alexander Schimmelpenninck en Evert Schneider zijn naast Tom Mikkers af en toe ook in die rol te horen. 

Antje van der Hoek te gast

Zondag aanstaande is dr. Antje van der Hoek, remonstrants predikant in Den Haag, de eerste gastpredikant die we ontvangen in het nieuwe ‘Vrijzinning in Wassenaar’, live te beluisteren via de link op onze site naar de kerkomroep om half elf. Achteraf terugluisteren kan ook. ‘Liefs uit Wassenaar’ wordt ‘Vrijzinnig in Wassenaar’. Wees erbij zondag 7 juni live om 10.30 uur via de kerkomroep of luister later terug op deze site. 

 

Back To Top
Zoeken