Skip to content
Luister terug – Pinksterdienst met Tom Mikkers

In deze dienst ging het over de betekenis van Pinksteren. Wat is eigenlijk het vervolg op Pinksteren en hoe maken we dat ideaal van Pinksteren concreet? Wat zegt vuur als metafoor ons? Is vuur dan niet een kracht die vernietigt? De live muziek werd verzorgd door Elly Rote op de vleugel. Frank Rote en Karin Vogelaar zongen samen ‘He shall feed his flock’.

De preek van ds. Tom Mikkers gingen over het Pinksterverhaal uit Handelingen 2 en over Mattheus 25:31-46. 

Luister hier de dienst terug

De kerkdienst begint bij 12 minuten.

 

Muziek uit de dienst

 

Goede doelen uit de dienst

In deze dienst deden we naast een oproep om bij te dragen aan onze collecte voor het goede doel van deze maand ‘ Stichting Oorlogsgraven’, ook een oproep om de mensen te helpen in de Schilderwijk die deze week zijn getroffen door een verschrikkelijke brand, waarna 40 woningen onbewoonbaar zijn verklaard. Pinksteren gaat in overdrachtelijke zin over het beeld van vuur dat inspireert, maar deze week zagen we heel dichtbij dat vuur ook verwoesting zaait. Alle bewoners van deze huizen die door de brand zijn getroffen – waaronder veel kinderen –  staan met niets op straat. Wie kleding, toiletspullen en speelgoed wil doneren, kan dit te brengen naar één van de volgende locaties:

Stichting as-Soennah
Fruitweg 5-9
2525 KE DEN HAAG
(hoofdingang Energiestraat)

Talentenhuis
Ferdinand Bolstraat 33
2525 XH Den Haag

Tussen 12:00 uur en 21:00 uur kunnen de schone en bruikbare spullen afgeven worden op deze locaties. De inzamelingsactie loopt t/m 31 mei 2021. Geld doneren kan ook op rekeningnummer NL50ABNA 0445409304 t.n.v. Stichting Lotje en o.v.v. ‘Hulp voor Schilderswijk’.

 

Back To Top
Zoeken