Skip to content
Nieuws uit het online Cybercafé

Vanaf 3 april komen de bezoekers van het Cybercafé digitaal samen: om 10 uur zit iedereen thuis voor zijn iPad te wachten op de dingen die komen gaan. Maar komen die dingen wel? Zo eenvoudig is het nou ook weer niet. In ieder geval hadden we die eerste keer een 15-tal mensen in beeld. Dit was het resultaat van een zoektocht naar het juiste medium om de Cybercafé gemeenschap via het beeldbel systeem wekelijks te ontmoeten. Op zich is dit geheel in de spirit van het Cybercafé: leren omgaan met alle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Zinvol ontmoeten

Nu is het zaak om binnen dit systeem elkaar daadwerkelijk zinvol te ontmoeten. Op 10 april, Goede Vrijdag, lazen we een gedicht over de Opstanding.  Hanneke Kastelein had het over de planten die in onze Kerktuin staan en die specifiek horen bij deze speciale dag. Nu gebruikte ze nog de iPad van Gerard, die ze omhoog hield voor haar eigen scherm, om zo die planten te laten zien. Maar al doende kwamen we er achter dat dat echt anders kan: je kan met een klik op je scherm dat direct op je eigen iPad tonen. Dat zal dan op 17 april behandeld worden.

Naar buiten

Het mag duidelijk zijn dat het onmogelijk is nu al te bedenken wat we in mei gaan doen. Ik weet nog niet eens wat  we op 24 april gaan doen. Ik denk er aan om naar buiten te gaan, om die merel die je elke ochtend begroet als je de gordijnen open doet te fotograferen of te filmen om zijn zang te laten horen, of de ontwikkeling te volgen van de knoppen van de gouden regen, te vertellen hoe het in De Burcht is, te horen hoe de grafieken “afvlakken” met uitleg door onze eigen expert wat dat nu echt betekent.

Wat is uw Merel?

Rietje Knaap

Back To Top
Zoeken