Skip to content
Palmpasen online kerkdienst – wat staat er op het programma?

Voor het tweede jaar is Palmpasen dit jaar een online kerkdienst. Geen zingende kinderen met palmpasen-stokken en broodhanen, geen samenzang en niet de vrolijkheid die bij deze zondag hoort. We hadden het zo graag anders gezien. Toch hopen we dat u deze zondag meeluistert. Via deze link naar de kerkomroep kunt u de livestream beluisteren. Na afloop van de dienst plaatsen we de stream op de site met een terugblik op de dienst.

Intocht en woestijn

Ds Tom Mikkers: “En toch ga ik proberen die sfeer van Palmpasen een klein beetje terug te laten keren in deze online dienst, ook al weet ik dat het origineel beter is, en voel ik een kloof tussen het verhaal en de dingen die nu spelen in onze levens. Daarom lees ik naast het het verhaal over de intocht van Jezus in Jeruzalem ook het verhaal uit het begin van het Marcus-Evangelie waarin Jezus de woestijn intrekt.”

Muziek

Nu breekt je uittocht aan, in vrede keer je terug en de heuvels en de bergen groeten je vrolijk, juichen overal. En de bomen doen mee, kijk ze zwaaien naar hun God. En de bomen in het veld zullen klappen voor Hem, en jij gaat vrolijk voort.

Er is live muziek op de vleugel door Daan Mulder. Hij speelt muziek van  Chopin, Prelude nr. 4 (opus 28) en van Brahms, Waltz nr.12. Het lied uit het liedboek in deze dienst is gezang 878 “Nu breekt je uittocht aan”. En natuurlijk is er online muziek, speciaal gekozen bij deze dienst.

 

 

Back To Top
Zoeken