skip to Main Content
Over ons
Pastoraat en predikant

Bezoek  Het pastoraat wordt verzorgd door predikant Tom Mikkers. Voor het bezoekwerk wordt hij daarin bijgestaan door de contactpersonen die de verbinding vormen tussen de predikant en de leden en begunstigers van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar. Coördinator is Rietje Knaap.

Gesprekskringen  Naast de verschillende activiteiten zijn er een aantal gesprekskringen. Deze komen tesamen bij de leden thuis en worden in de meeste gevallen begeleid door de predikant.

Huwelijk, uitvaart  Tom Mikkers is beschikbaar om voor te gaan bij huwelijk en uitvaart. Het is ook mogelijk een beroep op de predikant te doen voor rituelen zoals huwelijk en uitvaart als je geen lid bent. Wel gelden dan speciale tarieven.

Doop  Het is mogelijk om in een zondagse kerkdienst gedoopt te worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden, en lidmaatschap is geen voorwaarde.

Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheid van bezoek, gesprekskringen of persoonlijke rituelen en plechtigheden, neem dan contact op met Tom Mikkers.

Over Tom Mikkers

Aanvankelijk studeerde Tom Mikkers (1969) rechten in Leiden. Na anderhalf jaar stapte hij over naar de faculteit godgeleerdheid waar hij zowel het doctoraal examen levensbeschouwing als het doctoraal examen godgeleerdheid behaalde. Ook legde hij het kerkelijk examen bij de Remonstranten af.

Tijdens de studie theologie startte hij samen met een medestudent een bureau voor niet-kerkelijke trouwplechtigheden en was hiermee één van de eerste aanbieders hiervan in Nederland. Tom Mikkers werkte als remonstrants predikant in Eindhoven, Amsterdam en Delft. Tussen 2008 en 2016 was hij algemeen secretaris van de Remonstranten. In 2011 ontving hij de Spaanprijs (een tweejaarlijkse mediaprijs voor christelijke communicatie) vanwege vernieuwende kerkelijke projecten. In 2016 maakte hij de overstap naar de EO , waar hij betrokken was bij verschillende tv- en radioprogramma’s die voortvloeien uit de taak van de EO om de protestantse kerken bij de publieke omroep te representeren. Op 1 september 2019 startte Tom Mikkers weer als predikant bij de Vrijzinnigen NPB in Wassenaar.

Lees meer op Wikipedia

Volg Tom Mikkers op Twitter

Back To Top
×Close search
Zoeken