Skip to content
Terugblik kerkdienst 11 april met Barbara de Beaufort – de kunst van verdwalen

De kunst om thuis te zijn in het verdwalen, daar ging het deze zondag over in de kerkdienst met Barbara de Beaufort. Ze ging in op het verhaal over de Emmaüsgangers die verdwaald zijn. Verdwaald zijn is beangstigend.

Wilt u deze dienst beluisteren? Neem contact op met de secretaris.

Voorbij de grenzen van bekend terrein raken en je daarin verloren voelen, de warmte missen van mensen die je kennen, geen plek hebben om gerust te slapen. Alles is vreemd en onverschillig geworden. Hoe red je jezelf? Wie kan jou de weg weer wijzen?

Misschien herken je dit uit je jeugd? Dat je de verkeerde grote-mensen-hand vastpakte. Of later toen je op reis ging, dat je dacht dat je zeker wist waar je moest wezen, maar toch niet uitkwam bij die ene berg, die ene straat. Als ik niet ben waar ik dacht te zijn, waar ben ik dan wel? Wat als je eigen warme plekje in het grote heelal is verdwenen? Verdwalen kan eenzaam en verwarrend zijn. Barbara de Beaufort belicht in deze dienst een andere kant van verdwalen. De sleutel tot overleven is weten dat je verdwaald bent. Barbara de Beaufort verwijst hierbij ook naar het boek ‘A Field Guide to Getting Lost’ van Rebecca Solnit.

Jezus ziet een geheel achter de scherven van de geschiedenis van de twee mannen die onderweg zijn naar Emmaüs.

Redden wie verdwaald is, en ervoor zorgen dat mensen die een dagje op het strand zijn niet verdwalen. Dat maken we in de maand april ook concreet met het goede doel dat we steunen: de Wassenaarse Reddingsbrigade. Doet u mee? U kunt uw bijdrage overmaken op onze bankrekening NL21 ABNA 0484 6592 27 t.n.v. VGG NPB Wassenaar o.v.v. collecte april, Wassenaarse Reddingsbrigade.

Back To Top
Zoeken